123comfort@zzgzorggroep.nl of 0900 - 666 777 8 van 13.00-16.00 uur 

 
stap 2 ik kies een dienst terug

Uw gekozen dienst

Als u wilt aanvragen druk dan op de aanvraagknop. U wordt door de aanvraag geleid.

Pedicure thuis (diabetici, reuma)

Laat uw voeten met zorg behandelen.

Goede voetverzorging is belangrijk voor iedereen. Onze voeten dragen immers ons gehele gewicht. Pijnlijke voeten leiden vaak tot verkeerd lopen en daardoor tot andere klachten zoals knie- of rugklachten. Wie zijn of haar voeten door de pedicure laat verzorgen, kan rekenen op een deskundige behandeling en op persoonlijk advies over uw voetverzorging, 123Comfort werkt met gekwalificeerde pedicures.

Voor wie
Deze dienst is er voor alle leden van 123Comfort die hun voeten professioneel willen laten verzorgen. Gewoon omdat zij dat prettig vinden of om een medische reden zoals reuma of diabetes.

Extra zorg
Goede voetverzorging erg belangrijk want de voeten kunnen erg kwetsbaar zijn. Regelmatige controles van uw voeten kan ernstige klachten voorkomen. Naast de voetbehandeling, geeft de pedicure adviezen over de dagelijkse verzorging van de voeten.

Screening van de voeten voor diabetici patiënten.
Een aantal zorgverzekeraars hebben voor cliënten met diabetici de voorwaarden aangescherpt. Vooraf aan de voetbehandeling dient er eerst een screening van uw voeten plaats te vinden. Deze screening dient door u huisarts of praktijkondersteuner bij de huisarts, specialist te worden uitgevoerd. Tijdens deze screening wordt bepaald onder welke van de vier classificaties u valt. Wanneer u in de simms-classificaties 1 t/m 3 (diabetes mellitus) valt, komt u meestal in aanmerking voor een vergoeding. Na de eventuele screening door de huisarts ontvangt u een schriftelijke bewijs van de gestelde classificatie. Let op: nog niet alle zorgverzekeraars verplichten deze screening informeer daarom eerst bij uw zorgverzekeraar! Zie ook bij vergoeding verzekeraars.

Trefwoorden: voeten, voetbehandeling, eksteroog, nagels, eczeem, diabetes, suikerziekte.

Vergoeding verzekeraar
Bij diabetici of reuma kunt u mogelijk een tegemoetkoming in de kosten van uw zorgverzekeraar ontvangen. Of u hiervoor in aanmerking komt is erg afhankelijk van uw zorgverzekeraar en de wijze waarop u aanvullend verzekerd bent, daarnaast zijn er soms nog andere voorwaarden. Zo kan het zijn dat u van de zorgverzekeraar een verwijzing van uw huisarts nodig heeft. Soms dient u vooraf toestemming van de zorgverzekeraar te ontvangen. Maar ook het vaststellen van simm-classificaties bij diabetici is bepalend. Daarom raden wij u aan, om vooraf te informeren bij u zorgverzekeraar, hierdoor komt u niet voor verrassingen te staan!

Voetbehandeling bij diabetici en reuma 

- Ontsmetten voeten
- Nagels knippen, frezen en polijsten
- Nagelriemen verzorgen
- Eelt en likdoorns verwijderen
- Kort inmasseren van voetcrème of balsem
- Een behandeling duurt max. 30 tot 45 minuten

Deze behandeling kost €30,00 bij zorgprofiel 1 (incl. verwerkte korting). Bij zorgprofiel 2 of hoger €10,- extra. Bij een verwaarloosde voet of aandoening aan de voet, waar de pedicure langere tijd mee bezig is, betaalt u €7,50 bovenop de bestaande prijs.

Door de oplopende benzineprijzen voor de pedicure, hebben wij helaas de reiskosten moeten verhogen!

Reiskosten vanaf het woonadres van de pedicure:  

Tot 5 km betaalt u € 3,00.
Vanaf 5 km tot 10 km betaalt u € 6,00.
Vanaf 10 km betaalt u € 7,50.

Parkeerkosten zijn voor rekening van de cliënt.

Overige voorwaarden

  • U wordt verzocht een schone, gewassen handdoek klaar te hebben liggen.
  • Afmelden kan altijd, maar graag tijdig. Bij niet tijdig afmelden (24 uur voor afspraak) wordt 50% van de kosten in rekening gebracht.

Bij aanvraag van deze dienstverlening is het noodzakelijk om telefonisch contact te hebben. U kunt deze dienst digitaal aanvragen, onze medewerkers zullen tijdens kantoortijden dan telefonisch contact met u opnemen om alles door te spreken. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met het 123-team op telefoonnummer 0900-666 777 8.
 

De contributie bedraagt € 20,- per jaar.

Bekijk de veelgestelde vragen Sluiten