123comfort@zzgzorggroep.nl of 0900 - 666 777 8 van 13.00-16.00 uur 

 
stap 2 ik kies een dienst terug

Uw gekozen dienst

Als u wilt aanvragen druk dan op de aanvraagknop. U wordt door de aanvraag geleid.

Slaaptraining

Goed slapen kunt u leren!

Iedereen heeft er wel eens last van; een nacht of periode niet goed slapen. Maar wat als dit vaker voorkomt en meerdere nachten per week gebeurt? U raakt ervan uitgeput en hebt geen energie meer voor de dagelijkse dingen. We spreken dan van chronische slapeloosheid.
 

Een mens slaapt gemiddeld een derde van zijn leven. Veel mensen beschouwen slapen als verloren tijd en proberen het met minder te doen. Slaap is een basisbehoefte en dus heel belangrijk voor ons functioneren. Als er op dit punt iets mis gaat kan men veel levensvreugde verliezen. Dat kan weer weerslag hebben op het werk, de relatie en de omgeving waardoor er nog meer problemen ontstaan.

Er is sprake van een slaapprobleem als men minstens een maand geregeld slecht slaapt en hierdoor in belangrijke mate in uw sociale en beroepsmatige functioneren verstoord wordt. Met slecht slapen wordt bedoeld; te veel, te weinig of van onvoldoende kwaliteit. Ook als u de oorzaak wel weet waarom u slecht slaapt dan is het toch vaak moeilijk om de vicieuze cirkel te doorbreken.

Door een 6 wekelijkse slaaptraining te volgen krijg u inzicht in uw eigen ‘slaapgedrag’ en leert u wat u juist wel en niet moet doen om beter te kunnen slapen. De bedoeling is dat men aan het einde van de training meer uren aaneengesloten slaapt, beter inslaapt en beter met het slaapprobleem weet om te gaan. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat gemiddeld 80% van de deelnemers beter slaapt na de slaaptraining.

De training:

  • Er wordt uitgelegd wat slapen eigenlijk is en hoe het in zijn werk gaat.
  • Er wordt een slaapdagboek bijgehouden om meer inzicht te krijgen.
  • Inzicht in uw persoonlijke slaapgedrag.
  • Er worden oefeningen geleerd om uw lichaam beter te kunnen ontspannen
  • Aandacht voor het afbouwen van de dag
  • Ondersteuning bij het afbouwen van slaapmiddelen. Dit gebeurt altijd in overleg met de huisarts of apotheker.

Trefwoorden: Slapen, slaapprobleem, training.

Vooraf aan de training vindt er altijd een intake plaats. Dit is gratis en duurt 30-45 minuten. Veel verzekeraars vergoeden de slaaptraining vanuit de aanvullende verzekering. In dit geval komt u niet in aanmerking voor de korting.

€ 67,50 per sessie van 1 uur bij individuele training. Als klant van 123Comfort krijgt u 10 % korting. De training wordt zowel individueel als in kleine groepjes gegeven (4-6 personen). In de groep is er vaak herkenning en kan men elkaar ondersteunen tijdens moeilijke momenten. Individueel is er natuurlijk meer persoonlijke aandacht en tijd.

Merkt u dat uw puber of kind slecht slaapt? Ook kinderen hebben baat bij een slaaptraining.  (Meestal zijn 3-6 sessies voldoende).

Individuele slaaptraining is ook aan huis mogelijk, wanneer het niet mogelijk is om naar de praktijk te komen. De huiselijke omstandigheden dienen zich te lenen voor de slaaptraining en/of therapie. De reiskosten en reistijd worden bepaald bij aanvraag. U ontvangt hierover vrijblijvend een prijsopgave.

Klik op deze link voor meer informatie: www.context-praktijk.nl De praktijk is gevestigd in Ubbergen (bij Nijmegen), Rijksstraatweg 29 en staat geregistreerd bij de NFG en SRBAG en NSWO. 
 

 

De contributie bedraagt € 20,- per jaar.

Bekijk de veelgestelde vragen Sluiten